Jak podać efektywnie śledzika?
To bardzo proste. Wystarczy kilka składników, a efekt WOW
Śledzie muszą być dobre, takie oferuje SEKO
To to pyszna propozycja na Święta! I nie tylko oczywiście
JEDNA Z DWUNASTU
Co nam trzeba?
3 filety matias + 2 łyżki oleju rzepakowego
2 średnie cebule
marynowane kurki- 2 łyżki
100 g ugotowanego już czerwonego ryżu
łyżeczka czarnego sezamu
szczypta czarnego mielonego pieprzu
Robimy!
Śledzika kroimy drobno z cebulką-w kosteczkę, zalewamy olejem rzepakowym i odstawiamy na godzinkę.
Na półmisku układamy czerwony ryż(połowa porcji) z kurkami (1 łyżka), naszego śledzika (połowa porcji), znów ryż (połowa porcji ) z drugą łyżką kurek i resztę śledzika.
Każdej warstwy ma być po dwie.
Całość lekko opruszamy czarnym pieprzem i czarnym sezamem
Proste, efektowne i pyszne!
Polecam!