Rabarbarowo-jabłkowy kruszonkowy raj.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Przepyszne połączenie słodyczy jabłuszka z orzeźwieniem i kwaskiem rabarbaru, pod pyszną kruszonką (przygotowałam jej lżejszą wersję)
Podaje to z gałką waniliowego loda i jest po prostu PRZEPYSZNIE
Towarzyszy mi Kupiec.

 



Co nam trzeba?
Kilka gałązek rabarbaru- ja użyłam 5 młodziutkich o długości ok 10cm
2 słodkie  jabłka (ja użyłam jonagold)
łyżka cukru trzcinowego
na kruszonkę:
łyżka masła – czubata
2 łyżki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki płatków owsianych (ja używam Kupiec)

Robimy!
Rabarbar i jabłuszka (po oczyszczeniu i obraniu jak ktoś chce) kroimy w kosteczkę i mieszamy z cukrem.


Robimy kruszonkę  i posypujemy naszą mieszankę rabarbarową.


Wstawiamy do piekarnika na 20 minut w 175 stopniach.
Gotowe!
ps. najpyszniejsze lekko ciepłe!
ps 2 – jak chcecie więcej na większą ilość osób to podwojcie składniki.

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×