Sposób na pyszną przekąskę?
Śledzik. On się zawsze sprawdzi.
Ale można go podać lekko inaczej.
Oto moja propozycja
Co nam trzeba?
duża czerwona papryka- najlepiej dłuższa niż szersza
plus druga papryka-obojętny kształt-będzie drobno krojona
100 g ryżu białego
2 ogórki kiszone
1 duża cebulka
sól i pieprz czarny
łyżka majonezu+ łyżka jogurtu naturalnego
opakowanie matjas SEKO
Robimy!
Papryki obieramy.
Dłuższą kroimy w okrągłe plasterki, które posłużą nam za podstawki.
Ryż gotujemy w lekko osolonym wrzątku.
Studzimy.
Mieszamy ryż z papryką, dodajmy posiekaną drobno cebulkę i ogórka kiszonego oraz jeden pokrojony plaster matjasa w drobną kosteczkę.
Doprawiamy solą i pieprzem, dajemy jogurt z majonezem. Mieszamy!
Na talerzu układamy krążki papryki.
Na każdy układamy krążek zrobiony z matjasa (szerokie plastry kroimy wzdłuż na 3 paseczki węższe).
I każdy z nich faszerujemy naszym ryżem.
Schładzamy i już!
Pyszna przekąska gotowa 🙂
Smacznego!
#WYHACZRYBKĘ