Tradycyjny omlet z szynka i serem nabrał wspaniałego smaku dzięki mące reszelskiej od Młynomagu i oleju kokosowego.
Mąka nadała delikatności i lekkości. Na śniadanie wprost IDEALNY
Co nam trzeba?
3 jajka
1 szklanka 200 ml mleka
taka sama szklanka mąki reszelskiej Młynomag
3-4 plastry szynki
2 – 3 plastry żółtego sera
szczypta soli
Olej kokosowy +pędzelek
patelnia (u mnie do naleśników)
Robimy!
Jajka wrzucamy do miski-miksujemy na puszysto z szczyptą soli.
Dodajemy mleko-miksujemy
Dodajemy mąkę-miksujemy na gładką jednolitą dość gęstą masę
Patelnie lekko natłuszczamy pędzelkiem zanurzonym w oleju kokosowym
Na patelnie wylewamy masę i wrzucamy pokrojone plasterki szynki.
Na wolnym ogniu zapiekamy omlet. Gdy jedna strona ładnie nam się zetnie przewracamy (najlepiej używając drugiej patelni )
Gdy druga strona nam się ładnie zapiecze, przewracamy z powrotem i kładziemy plasterki sera.
Wyłączamy ogień, przykrywamy, aby ser nam się rozpuścił i podajemy!