Śmietankowo-maślana kokosanka.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Proste, pyszne, bez pieczenia!
Wystarczy kilka składników!

Co nam trzeba?
Herbatniki maślane – paczka 300g
śmietana 30% 400ml
serek mascarpone
czubata łyżka cukru pudru
2 czubate łyżki wiórek  kokosowych
2 łyżki borówek amerykańskich
1 dojrzały banan
kakao do posypania

Robimy!
Śmietanę ubijamy na bitą, z cukrem pudrem.
Dodajemy mascarpone i wiórka kokosowe.
W podłużnym naczyniu układamy 1 warstwę herbatników.
Na nie wykładamy ok 1cm warstwę naszej bitej śmietany.
Układamy następne herbatniki i warstwę śmietany. Na nią wykładamy posiekanego drobno banana i jeszcze dajemy odrobinę śmietany.
Kolejna warstwa herbatników, śmietana i kilka posiekanych borówek
Kolejna warstwa herbatników i śmietana, zdobimy borówkami i obsypujemy kakao.
Schładzamy kilka godzin w lodówce.
Pyszności!
ps. Ilość warstw zależy od tego jak na długość ułożycie herbatników i jak starczy wam masy. Mi wyszło 5 warstw herbatników.
Wierzch możecie obsypać wiórkami czekolady.
Możecie użyć też innych owoców

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

3 odpowiedzi do “Śmietankowo-maślana kokosanka.”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *