Mus cukiniowo-cebulowo-miętowy

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×
Latem fajnie jest uszykować szybkie przekąski.
A gdy teraz moc warzyw, warto korzystać.
Wystarczy kilka składników i już możemy zatapiać przepyszne chrupkie kawałeczki wafelków kukurydzianych od Kupiec w pysznym musie.

Moja propozycja:
Młodą cukinię myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnuszka. do tego dodajemy dużą posiekaną cebulę
oraz garść listków mięty.
Podlewamy leciutko wodą, dusimy.
Dodajemy łyżkę kaszy kukurydzianej, by zgęstniała.
Studzimy.
Dajemy łyżkę oliwy z oliwek, sól  i pieprz czarny do smaku i blendujemy na mus.
Pachnie obłędnie mietą, ma lekko ostry smaczek i jest pyszny!
Polecam>>> #ZdrowaRadoscZycia
Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *