Pyszna propozycja zarówno na obiad jak i na zimno jako przekąska, przystawka, a nawet na kanapki zamiast wędliny.
Zapraszam.
Co nam trzeba?
500 g mięsa mielonego drobiowego-ja mam z piersi kurczaka
250 g twarogu wędzonego
jajko
3 łyżki buki tartej
po poł łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej, ostrej i curry.
Mała foremka prostokatna- aluminiowa, sylikonowa
taka o długości około 20 cm max
Robimy!
Mięso wrzucamy do miski, wbijamy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy, aby ładnie przyprawy się rozeszły.Dorzucamy pokruszony dość drobno twaróg. Mieszamy całość, aby twaróg był w całości.
Natłuszczamy lekko blaszkę i układamy nasza masę. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach góra/dół.
I już. Gdy lekko ciepłe czuć miękkość kawałku twarogu.
Pachnie pięknie i Smakuje wybornie.
Polecam!