Wok to magiczne naczynie, które pozwoli nam na szybkie przygotowanie obiadu.
A jesli mamy wok Ballarini, to już w ogóle mamy gwarancję pysznego dania, bez obawy o przypalenie
Moja propozycja jest jeszcze szybsza.
Ja wykorzystałam upieczone wcześniej mięso.
Jeśli brak ci pod ręką takiego to wykorzystaj świeże, ale wcześniej je porządnie obsmaż. Albo upiecz mięso sobie dzień wcześniej
Co nam trzeba?
4 grube plastry upieczonej karkówki
dowolny mix warzyw mrożonych-ja wybieram mieszankę z brukselką i kalafiorem
łyżka świeżej oliwy/oleju lnianego
świeży cząber-gałązka-posiekana
po pół łyżeczki świeżych posiekanych lub suszonych: tymianku, oregano, bazylii
1/4 łyżeczki soli i pieprzu ziołowego
Robimy!
Warzywa wrzucamy do woka, podlewamy lekko wodą i dusimy do miękkości, często mieszając.
Zajmie nam to około 15 minut.
W tym czasie upieczone mięso kroimy na plastry ok 1 cm i potem na średnią kosteczkę.
Przyprawiamy. Dodajmy naszą karkówkę, całość podgrzewamy, mieszając.
Podajmy polane oliwą i cząbrem.
Pyszności!
Szybko zrobione, idealnie, tylko w woku!
Uwielbiam potrawy z woka 🙂