Pyszne i efektowne połączenie sera i mięsa
Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości.
Co nam trzeba?
Na 1 talerz
plaster dość cienki- ok 100 g karkówki
do niej przyprawy: pieprz ziołowy, sól i papryka słodka
camembert
garść mixu sałat
czubata łyżka ziaren słonecznika
łyżka konfitury z żurawiny
sos: łyżka oliwy, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli, pół łyżeczki suszonego czosnku
Robimy!
Mięso nacieramy przyprawami.
Smażymy na patelni grillowej po 5 min z każdej strony
Na talerzu kładziemy mix sałat. Skrapiamy sosem jogurtowym.
Na to układamy pokrojony w paski plaster karkówki
Całość układamy tak, aby zostało miejsce na krążek sera
Na tej samej patelni grillowej podgrzewamy camembert z obydwu stron, aż będzie mięciutki.
Układamy na talerzu, zdobimy kleksem żurawiny i obsypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.
Kochani… ciepły ser wylewający się pod nakłuciem widelca, zmieszany ze słodyczą żurawiny, smakiem mięsa i chrupiącą sałatą i słonecznikiem.
Poezja!
Szukam właśnie czegoś efektywnego dla gości. A to wygląda wyśmienicie! Spisuje listę u będziemy próbować przepisu. Mam tylko nadzieje, że uda mi się go zrobić za pierwszym razem!
Mam nadzieję, że się udało! Smacznego!
# konkurs
Ale mi tym przepisem narobiłaś smaka !!!
Nie raz jadłam camembert z żurawiną ( Mąż kupował takie zestawy w sklepie), ale sama nie robiłam.
I jeszcze do tego mięso, sałata i pestki !
Czego chcieć więcej !
Kiedy to będzie jakaś okazja, by zrobić to danie ???
Muszę wziąć kalendarz.