Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszne i efektowne połączenie sera i mięsa
Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości.

Co nam trzeba?
Na 1 talerz
plaster dość cienki- ok 100 g karkówki
do niej przyprawy: pieprz ziołowy, sól i papryka słodka
camembert
garść mixu sałat
czubata łyżka ziaren słonecznika
łyżka konfitury z żurawiny
sos: łyżka oliwy, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli, pół łyżeczki suszonego czosnku

Robimy!
Mięso nacieramy przyprawami.
Smażymy na patelni grillowej po 5 min z każdej strony
Na talerzu kładziemy mix sałat. Skrapiamy sosem jogurtowym.
Na to układamy pokrojony w paski plaster karkówki
Całość układamy tak, aby zostało miejsce na krążek sera
Na tej samej patelni grillowej podgrzewamy camembert z obydwu stron, aż będzie mięciutki.
Układamy na talerzu, zdobimy kleksem żurawiny i obsypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.
Kochani… ciepły ser wylewający się pod nakłuciem widelca, zmieszany ze słodyczą żurawiny, smakiem mięsa i chrupiącą sałatą i słonecznikiem.
Poezja!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

2 odpowiedzi na “Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem”

  1. Szukam właśnie czegoś efektywnego dla gości. A to wygląda wyśmienicie! Spisuje listę u będziemy próbować przepisu. Mam tylko nadzieje, że uda mi się go zrobić za pierwszym razem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *