Śledzik z cebulką, selerem i czarnuszką w majonezowo śmietanowym sosie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Pyszne i szybkie połączenie śledzika z dodatkami.

Co nam trzeba?
3 płaty matjasa
Seler konserwowy (wiórka w słoiku w zalewie) – 2 łyżki
mała cebula
łyżka czarnuszki (płaska)
majonez – 2 łyżki
śmietana 18% – 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
łyżeczka suszonych pomidorów-przyprawa w proszku

Robimy!
Śledzia kroimy w paseczki i mieszamy z selerem
Cebulę kroimy w wiórka, dorzucamy do śledzia
Mieszamy z sosem śmietanowo -majonezowym, dodajemy odrobinę soli, pieprzu, czarnuszkę i suszone pomidory. Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia.
Smacznego

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *