Sałatka, która pasuje na każdą okazję.
Kilka składników i gotowe!
Co nam trzeba?
Pyszka tuńczyka w oleju x 2
4 jajka
cebula posiekana w kosteczkę drobną
żółty ser- 200g w kostce
kawałek pora-biała część – kroimy w cienkie krążki
4 łyżki kukurydzy konserowej
Majonez- 5 łyżek plus 1 łyżka jogurtu greckiego
sól i pieprz do smaku
szczypiorek
Robimy!
Jajka gotujemy na twardo.
Kroimy w plasterki i następnie w paseczki- i tak się pokruszy żółtko.
Żółty ser tarkujemy na grubych oczkach
W misce wykładamy 1 puszkę tuńczyka,
na to sypiemy posiekaną cebulkę, lekko doprawiamy
wykładamy połowę majonezu, posypujemy 2 łyżkami kukurydzy
i posypujemy połową tartego sera.
Wykładamy drugą puszkę tuńczyka, posypujemy porem,
doprawiamy do smaku, wykładamy majonez,
pozostałe 2 łyżki kukurydzy i posypujemy resztą sera.
Posypujemy świeżym szczypiorkiem lub natką pietruszki i już!