Papryka z farszem mięsno-owsianym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszna papryka nadziewana to propozycja dla każdego.
I wygląda i smakuje!
Polecam i na obiadek i jako propozycja dla gości.

Co nam trzeba?
dla dwóch osób
2 papryki
200 g piersi z kurczaka
200 g kaszy owsianej
1 jajko
2  łyżki posiekanej natki
4 łyżki tarkowanego sera mozzarella
przyprawy: curry, sól i pieprz czarny
Robimy:
Myjemy  papryki, obieramy jak ktos nie lubi skórki
I ładnie czapeczkę odcinamy z góry.
Czyścimy środek z pestek

Pierś z kurczaka  myjemy drobno siekamy, opruszamy curry i na złoto obsmażamy na oleju. Studzimy.

 Kaszę owsianą gotujemy do miękkości
Studzimy i dalej mieszamy z posiekaną natką pietruszki, 1 jajkiem i na koniec dajemy  kurczaka.
Przyprawiamy solą i pieprzem i faszerujemy papryki
Na wierzch kładziemy trochę sera i  nakrywamy czapeczką

Na dobre pół godziny w 190 stopniach do piekarnika wkładamy i zapiekamy

Papryka nam się ładnie zapiecze, ser będzie rozpuszczony

A każdy smakosz na pewno zadowolony!!

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *