Pyszna papryka nadziewana to propozycja dla każdego.
I wygląda i smakuje!
Polecam i na obiadek i jako propozycja dla gości.
I wygląda i smakuje!
Polecam i na obiadek i jako propozycja dla gości.
Co nam trzeba?
dla dwóch osób
2 papryki
200 g piersi z kurczaka
200 g kaszy owsianej
1 jajko
2 łyżki posiekanej natki
dla dwóch osób
2 papryki
200 g piersi z kurczaka
200 g kaszy owsianej
1 jajko
2 łyżki posiekanej natki
4 łyżki tarkowanego sera mozzarella
przyprawy: curry, sól i pieprz czarny
Robimy:
Myjemy papryki, obieramy jak ktos nie lubi skórki
I ładnie czapeczkę odcinamy z góry.
Czyścimy środek z pestek
Czyścimy środek z pestek
Pierś z kurczaka myjemy drobno siekamy, opruszamy curry i na złoto obsmażamy na oleju. Studzimy.
Kaszę owsianą gotujemy do miękkości
Studzimy i dalej mieszamy z posiekaną natką pietruszki, 1 jajkiem i na koniec dajemy kurczaka.
Przyprawiamy solą i pieprzem i faszerujemy papryki
Przyprawiamy solą i pieprzem i faszerujemy papryki
Na wierzch kładziemy trochę sera i nakrywamy czapeczką
Na dobre pół godziny w 190 stopniach do piekarnika wkładamy i zapiekamy
Papryka nam się ładnie zapiecze, ser będzie rozpuszczony
A każdy smakosz na pewno zadowolony!!