Deserki warstwowe uwielbiam. I jeść i robić.
Ta propozycja łączy w sobie cudne smaki.
Zapraszam
Co nam trzeba?
na 4 porcje: pucharki / szklanki 200ml
400 ml śmietany kremówki
opakowanie mascarpone-250g
łyżka czubata cukru pudru
Male anyżki- około 15 sztuk na porcję
4 ptasie mleczka
powidła śliwkowe – po 1 łyżce czubatej na porcje
czubata łyżka rozpuszczonej mlecznej czekolady na porcje
(trzeba rozpuścić całą tabliczkę- na łyżeczce masła)
orzechy włoskie- po kilka na porcję
tarkowane migdały – po łyżeczce na porcje
Robimy!
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i mieszamy z mascarpone
Na dno każdego pucharku układamy około 12 -13 anyżków.
Wykładamy na nie czubatą łyżkę masy kremówkowej
Na to łyżka powideł, łyżka masy, łyżka czekolady, orzechy włoskie i łyżka masy.
Na wierzch reszta anyżków, posiekane ptasie mleczko, tarkowane migdały i dla ozdoby dowolnie- np. kawałek czekolady, pokruszone orzechy