Prosta sałatka, jak zawsze u mnie.
Kilka składników i można się zajadać.
Co nam trzeba?
200g upieczonego udźca z indyka
100g sera feta-półtłustego
10 suszonych pomidorów
200 g mix sałat
1 cebula
kilkanaście zielonych oliwek
sos: 3 łyżki oliwy z oliwek + łyżka wody+ łyżka soku z cytryny+ łyżka musztardy+ odrobina soli i pieprzu czarnego
pestki: po 2 łyżki dyni, słonecznika, babki płesznik, konopii (jak ktoś ma)
Robimy!
Udziec siekamy na mniejsze kawałeczki i obsmażamy lekko na patelni grillowej- bez tłuszczu – studzimy
W misce mieszamy sałaty z mięsem, pokrojonymi drobno pomidorami suszonymi, pokrojoną w wiórka cebulą i połówkami oliwek,
mieszamy całość i na koniec dajemy pokrojoną w kosteczkę fetę.
Zalewamy naszym sosem i delikatnie mieszamy.
Pestki prażymy na suchej patelni góra minutkę, często nimi ruszając i posypujemy jeszcze ciepłymi sałatkę. Pyszne z bagietką lub grzanką