Polędwiczka wieprzowa to bardzo wdzięczne mięso do obróbki. Do tego szybko jest mięciutkie, jest lekkie dla brzucha.
Dzisiejsza propozycja to bogactwo witamin.
Za sprawą dodatków
Co nam trzeba?
2 polędwiczki wieprzowe takie po 400- 450 g
2 młode małe cukinie
Olej rzepakowy
Jagody goji-3-4 łyżki
sól, pieprz czarny
Robimy!
Każdą polędwiczkę myjemy, robimy nacięcie w środku, solimy, pieprzymy i nacieramy lekko olejem rzepakowym.
Cukinie myjemy, kroimy w plasterki, lekko solimy, odstawiamy na 5-10 minut, aby zmiękła.
Układamy w brytfance :
polędwiczka nacięciami do góry, wokół cukinia
Polędwiczkę nadziewamy jagodami goji. Lekko skrapiamy olejem rzepakowym
Zapiekamy około 45-50 minut.
I już!
Smacznego.