Tilapia w cieście naleśnikowym z czosnkową nutą.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Dobra rybka potrafi nasz obiad zamienić w przepyszną propozycję.
Tak przygotowane filety z tilapii smakuję i dzieciom i dorosłym.
Przyjemnie  lekko chrupiąca skorupka z ciasta naleśnikowego,
delikatny posmak czosnku i jest idealnie!
Zapraszam.

Co nam trzeba?
1 kg filetów z tilapii
przyprawa:
pieprz ziołowy,
Vegeta Natur z czosnkiem
sól
Na ciasto naleśnikowe:
200ml mleka
2 jajka
200 g mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki krupczatki (dzięki temu będzie lekko chrupiąca)
Ciasto ma być gęste, jak jest słabo dodajcie jeszcze mąki
czubata łyżka Vegety Natur.
Olej rzepakowy do smażenia

Robimy!
filety rozmrażamy, lekko osuszamy ręcznikiem papierowym,
obsypujemy lekko solą, pieprzem ziołowym i Vegetą Natur.

 Odstawiamy na pół godzinki.
Po tym czasie szykujemy ciasto naleśnikowe.
Zanurzamy w nim nasze filety.


Na patelni rozgrzewamy olej,  około 0,5 cm. warstwę.
(musi go trochę być, bo ryba w cieście smaży się w głębokim oleju)
Smażymy na złoto z każdej strony,
wykładamy na talerz wyściełany ręcznikiem papierowym,
lekko nam wchłonie nadmiar tłuszczu.
Podajemy z frytkami i kiszoną kapustką.
Smacznego!


Vegeta Natur - Inspirowane Naturą
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Print Friendly, PDF & Email
2Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×