Kto mnie zna, wie, że uwielbiam sałatki.
Są na moim stole przynajmniej 2-3 razy w tygodniu
Ta akurat jest wzbogacona w pyszną rybkę- pstrąga alpejskiego
Prosta, szybka i bardzo smaczna!!!! No i efektownie wygląda.
Wspaniała na świąteczny stół!
Co nam trzeba?
pół główki sałaty lodowej
3 pomidorki
mały słoik oliwek
ser feta
paczka kiełków cebuli
trochę oliwy z oliwek
Pstrąg alpejski
przyprawa do sałatki-grecka
Robimy!!
Pstrąga obsmażam na patelni grillowej,
ściągam skórkę i mięso oddzielam od ości
Sałatę tniemy na drobno, do tego dorzucamy pokrojone w kostkę pomidorki
Oliwki tniemy na połówki- dodajemy
Fetę kroimy w kosteczkę i dorzucamy do składników.
Mieszamy.
Dodajemy mięso pstrąga.
Posypujemy przyprawą i polewamy oliwą z oliwek.
Dodajemy połowę kiełków i delikatnie mieszamy.
Odstawiamy aby się przegryzło na około 15min.
Nakładamy na talerz i obkładamy pozostałymi kiełkami.
Smacznego!
Uwaga!!! Można użyć zwykłego pstrąga tęczowego, kiełki można dodać dowolne np. z rzodkiewki, lucerny itp.