Są takie dania, którymi zajadam się i wciąż mi mało.
Tak to jest i w tym przypadku.
Pyszne połączenie składników i mamy wspaniałą kolacyjkę 🙂
Co nam trzeba?
opakowanie średnich krewetek (ja kupuje w biedronce)
olej kokosowy Olini
rukola
kukurydza z puszki -200g
garść czarnych oliwek
mozarella-kulka
na sos: olej lniany 2 łyżki+ łyżka soku z cytryny+ łyżeczka musztardy (u mnie sarepska Develey)
Robimy!
Krewetki obsmażamy na łyżeczce oleju kokosowego, aż będą miękkie.
Rukolę opłukujemy, podduszamy i wsypujemy do miski
Dorzucamy do rukoli kukurydzę
Na kukurydzę dajemy pokrojone w polówki czarne oliwki
Na koniec mozarelle pokrojoną na drobno.
Mieszamy wszystko dokładnie, dodajemy krewetki.
Zalewamy sosem i lekko jeszcze raz mieszamy.
Odstawiamy na 15 minut i zajadamy!