Dyniowe szaleństwo wciąż trwa.
Zapraszam więc na aromatyczną kawę z wkładką / musicie spróbować tego smaku!
Pumpkin Spice Latte
Co nam trzeba?
Na Pumpkin :
200g pieczonej dyni (ja użyłam hokkaido)
50ml wody
50ml kremówki
łyżka brązowego cukru
łyżka cynamonu
łyżka miodu
szczypta mielonych goździków
szczypta mielonego imbiru
Do latte (szklanka 300ml)
łyżeczka czubata kawy rozpuszczalnej zalana 100ml wrzątku
50ml mleka ciepłego
mleko spienione (około 100ml)
Robimy!
Dynię kroimy na kawałki, podlewamy wodą, gotujemy, aż będzie gorąca dodając wszystkie przyprawy. Miksujemy blenderem i dodajemy kremówkę.
Gotowe- mamy dyniowy mus.
Do szklanki latte wrzucamy 2-3 łyżki musu dyniowego, zalewamy kawą, mieszamy i dodajemy mleko zwykłe, na wierzch spienione.
Gotowe!
#konkurs
Ostatni rzut na taśmę !
Ślinka leci.
Szkoda, że dziś sklepy zamknięte, bo kremówkę wczoraj zużyłam do kremu sułtańskiego.
Ale co się odwlecze, to …