Pyszne, szybkie i z aromatycznym truskawkowym musem!
Mniam!
Przepyszne śniadanko gotowe!
Co nam trzeba?
500 ml maślanki
300 g mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 jajka
mus: 50 g cukru pudru+200 g truskawek plus łyżeczka soku z cytryny
olej do smażenia-rzepakowy lub kokosowy
Robimy!
Mikserem mieszamy maślankę z jajkami i mąką. Można ręcznie jak ktoś chce
Dodajemy sodę i cukier, miksujemy dalej na gładką masę. Ciasto ma być gęstsze niż naleśnikowe
Rozgrzać olej na patelni i kłaść łyżką stołową masę, smażyć placuszki z obu stron na złoto.
Robimy mus: truskawki miksujemy na gładko z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Podajemy , polewając obficie!
Wow prosty przepis a takie smaczne placuszki 🙂 Super 🙂 Dziękuję za pomysł 😉
Ciesze się bardzo, że się podobają!