Prostota, która sama się broni.
Nic trudnego, do zrobienia dla każdego!
A smak? Bajka!
Co nam trzeba?
opakowanie krewetek koktajlowych
200g ugotowanego ryżu
10 suszonych pomidorków
2 łyżki żurawiny suszonej
2 ząbki czosnku
łyżka świeżej natki
odrobina soli i pieprzu
olej kokosowy do smażenia
Robimy!
Na patelni rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego.
Krewetki przesmażamy na złoto (wcześniej zamrożone lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku-3-4 minutki).
Dodajemy do nich obrany czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany jak brak. Obsmażamy minutkę.
Dodajemy ryż oraz posiekane suszone pomidory i żurawinę.
Całość przesmażamy, mieszając często i przyprawiamy.
Po około 5 minutach dajemy posiekaną natkę pietruszki i jeszcze przesmażamy 2-3 minuty.
Smacznego!
ps. idealne z grzanką