Wiosna sprzyja lekkim przekąskom.
Warto uszykować sobie zapas pysznego hummusu, chwycić wafle ryżowe Kupiec i seler naciowy i ruszyć w plener.
Pysznie i wygodnie, a do tego zdrowo!
#ZdrowaRadoscZycia
Co nam trzeba?
Puszka cieciorki konserwowej
Odrobina soli, pieprzu czarnego
2 czubate łyżki masła orzechowego- u mnie z nerkowców
150ml mleka sojowego(może być kokosowe)
3 łodygi selera naciowego
szczypiorek
wafle ryżowe – dowolne od Kupiec!
Robimy!
Całość miksujemy na gęstą masę- nie na papkę!
Może być wyczuwalne kawałeczki cieciorki.
Nakładamy do miski, nie żałujemy szczypiorku!
Seler naciowy tniemy wzdłuż i potem na mniejsze kawałki.
Humus nakładamy na wafelki ryżowe i podgryzamy z selerem,
raz po raz samym selerem maczając w pysznej paście!
Smacznego!