Uwielbiam borówki, ale to już wiecie.
Nie ma deseru bez nich, a ten jest borówkowo-owocowy
z chrupiącymi pestkami.
Co nam trzeba?
Na 4 pucharki
Jogurt naturalny 600ml (po 150 na deser)
2 czubate łyżki miodu- dowolny
200g borówek
duży plaster arbuza- tak około 300g- kroimy w kosteczkę
maliny- po 5-6 na deser (można więcej)
pestki dyni – 4 łyżki
ziarno słonecznika 4 łyżki
dwie łyżeczki suszonej żurawiny (można to pominąć)
Robimy!
Miód mieszamy z jogurtem
Do każdego pucharku:
wykładamy łyżkę czubatą jogurtu,
na to pestki ze słonecznika, trochę borówek,
na to znów jogurt, kawałeczki arbuza, borówki,
znów jogurt, borówki, malinki, kawałki arbuza i pestki dyni.
Ja dorzucam jeszcze kilka żurawinek na wierzch
Schładzamy.
I już, smacznego!