Wielkanocne muffinki z białą kiełbaską i szczypiorkiem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Dzisiejsza propozycja to coś dla dużych i małych smakoszy.
Jedno jest pewne. Takie muffinki zaskoczą każdego na Wielkanocnym stole
Pyszne, pożywne i jak wyglądają 🙂
Wszystko dzięki formom bazylia.pl
A więcej inspiracji  z jajkiem zobaczycie na naszej stronie Matki, w poście TUTAJ

 

Co nam trzeba?

5 jajek

100g mąki pszennej

100ml kefiru

1/3 łyżeczka soli

1/3 łyżeczki pieprzu

4 białe kiełbaski już ugotowane

pęczek szczypiorku

Robimy!

Jajka myjemy, rozdzielamy żółtka od białek.

Żółtka ucieramy na puszysto dodając kefir i mąkę.

Białka ubijamy na sztywno i dodajemy dopiero na sam koniec do naszej masy jajecznej.

Kiełbaskę obieramy ze skórki i siekamy na drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy.

Dodajmy do naszej masy jajecznej.


Na koniec dodajmy ubite na sztywno białka

Mieszamy delikatnie, na puszystą masę, rozlewamy do foremek.

Pieczemy 20 minut w 190 stopniach i się pysznościami zajadamy.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

2 odpowiedzi do “Wielkanocne muffinki z białą kiełbaską i szczypiorkiem”

    1. Nie dziwny, nie dziwny, to chyba oczywiste, że jest mały chochlik sama właśnie zauważyłam i śpieszę uzupełnić, a tu już komentarz. Dziękuje za czujność 🙂 Po prostu błąd podczas dopieszczania postu. Skasowała się końcówka. Już dopisane. Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *