Dzisiejsza propozycja to coś dla dużych i małych smakoszy.
Jedno jest pewne. Takie muffinki zaskoczą każdego na Wielkanocnym stole
Pyszne, pożywne i jak wyglądają 🙂
Wszystko dzięki formom bazylia.pl
A więcej inspiracji z jajkiem zobaczycie na naszej stronie Matki, w poście TUTAJ
Co nam trzeba?
5 jajek
100g mąki pszennej
100ml kefiru
1/3 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki pieprzu
4 białe kiełbaski już ugotowane
pęczek szczypiorku
Robimy!
Jajka myjemy, rozdzielamy żółtka od białek.
Żółtka ucieramy na puszysto dodając kefir i mąkę.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy dopiero na sam koniec do naszej masy jajecznej.
Kiełbaskę obieramy ze skórki i siekamy na drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy.
Dodajmy do naszej masy jajecznej.
Na koniec dodajmy ubite na sztywno białka
Mieszamy delikatnie, na puszystą masę, rozlewamy do foremek.
Pieczemy 20 minut w 190 stopniach i się pysznościami zajadamy.
Smacznego
Mieszamy i już? Nie przydałoby się ich przypadkiem upiec? Dziwny przepis!
Nie dziwny, nie dziwny, to chyba oczywiste, że jest mały chochlik sama właśnie zauważyłam i śpieszę uzupełnić, a tu już komentarz. Dziękuje za czujność 🙂 Po prostu błąd podczas dopieszczania postu. Skasowała się końcówka. Już dopisane. Pozdrawiam