Talerz dobroci- przekąska na stół

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Uwielbiam kombinować kolacje, aby było kolorowo i pysznie.
Często korzystam z tego co pod ręką.
Oto jedna z propozycji, gdyż kombinacji są setki.

Co nam trzeba?
Ser owczy 100g
Ser camembert
ser żółty- dobrej jakości
dwa pomidory
Polędwica, szynka wędzona na zimno (taka półsurowa)
po 2 łyżki: słonecznika, pestek z dyni, babki płesznik
listki świeżej bazylii
oliwa z oliwek
2 średnie cebule
sól i pieprz


Robimy!

Serki kroimy w plasterki i układamy na brzegach talerza po kolei:
camembert, żółty i owczy, następnie pokrojoną wędlinką
Na środek wykładamy obrane i pokrojone pomidory, które posypujemy krążkami cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy zdrowo oliwą.
Całość obsypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami i kawałeczkami liści bazylii.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *