Uwielbiam kombinować kolacje, aby było kolorowo i pysznie.
Często korzystam z tego co pod ręką.
Oto jedna z propozycji, gdyż kombinacji są setki.
Co nam trzeba?
Ser owczy 100g
Ser camembert
ser żółty- dobrej jakości
dwa pomidory
Polędwica, szynka wędzona na zimno (taka półsurowa)
po 2 łyżki: słonecznika, pestek z dyni, babki płesznik
listki świeżej bazylii
oliwa z oliwek
2 średnie cebule
sól i pieprz
Robimy!
Serki kroimy w plasterki i układamy na brzegach talerza po kolei:
camembert, żółty i owczy, następnie pokrojoną wędlinką
Na środek wykładamy obrane i pokrojone pomidory, które posypujemy krążkami cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy zdrowo oliwą.
Całość obsypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami i kawałeczkami liści bazylii.
Smacznego!
Smakowite