Sałatka szpinakowo-rybna z dodatkami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×


Kolejna sałatka, która swoimi połączeniami totalnie zaskakuje.
Jest bardzo pożywna i smaczna!

Co nam trzeba?
3-4 solidne garście świeżego szpinaku
garść rukoli
10 suszonych pomidorków
2 ugotowane jajka na twardo
1 mała cukinia +łyżeczka oleju i szczypta soli
dobrej jakości filet wędzonej ryby- u mnie pstrąg
ziarno siemienia lnianego -czubata łyżka
sos: oliwa z oliwek (olej lniany lub inny dobrej jakości)
łyżka soku z cytryny, odrobina soli, pieprzu ziołowego, łyżeczka musztardy

Robimy!
Rukolę i szpinak mieszamy w misce.
Cukinie kroimy na półplasterki… lekko solimy i obsmażamy na oleju do miękkości, ale nie na papkę.
Dorzucamy do miski.
Dodajemy posiekane pomidorki i mieszamy.
Ziarno siemienia lekko podprażamy na suchej patelni, dorzucamy.
Mieszamy i zalewamy naszym sosem.
Na talerz wykładamy trochę sałatki, układamy kawałki ryby, znów sałatkę i posypujemy pokruszonym jajkiem.
Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email
15Shares

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *