Kolejna sałatka pełna witamin!
Kolorowa, aż przyjemnie.
Szybciutko się robi, więc do dzieła!
Co nam trzeba?
główka sałaty masłowej
1 czerwona papryka
2 pomidory
mała cebula
100g sera feta
żurawina suszona- 2 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżki
łosoś wędzony około 150g
sos: 3 łyżki oliwy z oliwek (lub dobry olej np. lniany, rydzowy)
+łyżka soku z cytryny +sól i pieprz czarny do smaku
Robimy!
Sałatę myjemy, rwiemy na drobno.
Paprykę i pomidory obieramy ze skórki i tniemy na drobno
Cebule na drobna kosteczkę
Łososia na małe kawałeczki.
Wszystko mieszamy z sałatą dorzucając żurawinę.
Ser feta kroimy w kosteczkę.
Słonecznik podprażamy na suchej patelni.
Szykujemy sos i polewamy naszą sałatę, mieszamy i posypujemy wystudzonym słonecznikiem oraz fetą.
Lekko mieszamy, aby nie zrobiła nam się papka z fetą.
Zajadamy!
Smacznego.