Podudzia w cebuli z grzybami leśnymi.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Sezon grzybowy w tym roku dopisał.
Jeśli macie zapasy (a pewnie tak jest) zróbcie sobie pyszny i szybki obiadek

Co nam trzeba?
Kilogram podudzi kurczaka
3 duże cebule
100g grzybów (ja miałam zamrożone świeże, obgotowane)
przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka (po pół łyżeczki)
olej rzepakowy 3-4 łyżki
woda 200ml

Robimy!

Na patelni podgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną w grubsze plastry cebulę. Smażymy, aż zmięknie.
Dodajemy grzyby pokrojone w ćwiarteczki podsmażamy, przyprawiamy i podlewamy wodą.
Dodajemy podudzia i dusimy ok 40minut, raz mieszając by przeszło smakami
Podajemy z ziemniaczkami.
Smacznego!

ps. nie masz grzybów leśnych? Daj pieczarki.

Print Friendly, PDF & Email
1Shares

2 odpowiedzi do “Podudzia w cebuli z grzybami leśnymi.”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *