Sezon grzybowy w tym roku dopisał.
Jeśli macie zapasy (a pewnie tak jest) zróbcie sobie pyszny i szybki obiadek
Co nam trzeba?
Kilogram podudzi kurczaka
3 duże cebule
100g grzybów (ja miałam zamrożone świeże, obgotowane)
przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka (po pół łyżeczki)
olej rzepakowy 3-4 łyżki
woda 200ml
Robimy!
Na patelni podgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną w grubsze plastry cebulę. Smażymy, aż zmięknie.
Dodajemy grzyby pokrojone w ćwiarteczki podsmażamy, przyprawiamy i podlewamy wodą.
Dodajemy podudzia i dusimy ok 40minut, raz mieszając by przeszło smakami
Podajemy z ziemniaczkami.
Smacznego!
ps. nie masz grzybów leśnych? Daj pieczarki.
Danie wygląda wspaniale i te grzyby, mniammm Z chęcią bym zjadła
Danie wygląda naprawdę smakowicie, bardzo lubię mięso z dodatkiem sosu, więc zapisuję i na pewno zrobię!