Wafelki w smaku inne niż tradycyjne.
Składniki może i nie są tanie, ale warto zrobić dla smaku!
Pyszności!
Co nam trzeba?
Opakowanie wafli
do przełożenia:
200 g masła
8 łyżek miodu
8 łyżek masła orzechowego
4 łyżki mleka w proszku
polewa:
czubata łyżka oleju kokosowego (jak brak to masła)
150g czekolady deserowej
płatki migdałowe do posypania
Robimy!
Rozpuszczamy w garnuszku masełko, dodajmy miód, mleko w proszku, rozpuszczamy często mieszając, nie gotujemy!
Na koniec dajemy masło orzechowe.
Rozpuszczamy, mieszamy i studzimy.
Przekładamy wafle warstwa, po warstwie, dobrze smarując brzegi
Gotowe przyciskamy na całości i odstawiamy na godzinę
Polewa: podgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitej polewy.
Studzimy i polewamy wierzch wafli. posypujemy płatkami migdałowymi.
Odstawiamy całość do lodówki na minimum godzinę.
Kroimy i zajadamy!