Sałatka pełna ryby i chrupiących dodatków.
Uwielbiam nałożyć sobie kopiasty talerzyk, do tego kromka chleba i kolacja z głowy.
Polecam i Wam.
Co nam trzeba?
Puszka tuńczyka w sosie własnym/ w oleju, dowolnie
100g świeżego łososia
150g suchego ryżu
1 duża cebula
3 jajka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
puszka kukurydzy
sos:
3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego), 1 łyżka ketchupu (koncentratu pomidorowego) + po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, słodkiej papryki
Robimy!
Ryż gotujemy w lekko osolonym wrzątku,
jajka gotujemy na twardo, studzimy
łososia obsmażamy i dzielimy na drobne kawałeczki,
tuńczyka odsączamy z puszki.
Cebulę siekamy drobniutko.
Jajka kroimy w kosteczkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystko mieszamy w misce.
Dodajemy składniki sosu, natkę, mieszamy i odstawiamy na pół godziny,
aby wydobyć smak i już!
Smacznego!
Bardzo smaczna pasta
Wyglada super. Aż ślinka cieknie