Dzisiaj mam dla was ciasto, które przygotujesz w 15 minut!
Czas schłodzenia jest trochę dłuższy, ale smak warty każdej minuty.
Co nam trzeba?
Opakowanie podłużnych biszkoptów-300g
Pudełeczko serka mascarpone -250g
Serek homogenizowany waniliowy
rozpuszczalna kawa:
naturalna lub zbożowa (jak mają jeść dzieci)-2 łyżki stołowe
Dużo poziomek-wedle uznania
Kilka truskawek
dowolna polewa-nie jest to konieczne, jak ktoś nie chce
Robimy!
Kawę rozpuszczamy, studzimy.
Biszkopty dzielimy na dwie części.
W podłużnej formie układamy biszkopty uprzednio na sekundkę zanurzone i nasączone w kawie.
Serek mascarpone mieszamy z serkiem waniliowym.
Na biszkopty wykładamy połowę masy. Posypujemy poziomkami.
Układamy znów biszkopty nasączone w kawie.
Przykrywamy drugą warstwą serka i posypujemy poziomkami i posiekanymi truskawkami
Wstawiamy do lodówki i schładzamy- 2 h wystarczą.
Po tym czasie podajemy z polewą karmelową- ja rozpuściłam 4 cukierki Werther’s Original Soft Eclairs z łyżką wody. Przestudziłam i polałam
Proste i przepyszne. Idealne na ciepłe dni!
O kurcze ależ to przepysznie wygląda! Chyba już wiem co będę robić po pracy 😉
Polecam ci bardzo. Już robiłam 3 razy i najeść się nie mogę
Oj tak za mną chodzą ostatnio poziomki. A na widok poziomkowego tiramisu oszalałam 🙂