Ogromny talerz pełen przysmaków.
Wystarczy nałożyć porcję na talerzyk, do tego grzanka i smacznego!
Co nam trzeba?
Mix sałat 500g wymieszanych z 2 łyżkami oliwy
100g pieczeni – dowolne mięso
200g różyczek brokuła
1 camembert
4 jajka ugotowane na twardo
10 pomidorków koktajlowych
1 cebula
sos czosnkowy: 300g jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, posiekane drobno 3 ząbki czosnku, szczypta soli, pieprzu.
prażone pestki dyni i słonecznika (po 3 łyżki)
Robimy!
Mix sałat w oliwie wykładamy na talerz
Na to rozrzucamy brokuły i pokrojoną w maseczki pieczeń.
Rozrzucamy wiórka cebuli, pokrojony w kosteczkę camembert,
Układamy pokrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki koktajlowe.
Posypujemy posiekanymi w kostkę jajkami.
Polewamy sosem czosnkowych i posypujemy prażonymi pestkami (podprażamy na suchej patelni około minutki)