Wiosenna przekąska. Lekka, smakowita i fajnie wygląda na stole.
Prościutka do zrobienia w 15 minut!
Co nam trzeba?
Rukola-2-3 garście
ok 10 dużych plastrów szynki
serek naturalny śmietankowy
1 łyżka śmietany
1 łyżka chrzanu
Robimy!
Do dużej miski wrzucamy umytą i wysuszoną rukolę.
Serek śmietankowy mieszamy z chrzanem i śmietaną i posiekaną garstką rukoli (tak 3-4 łyżki posiekanej).
(Można kupić gotowy serek o smaku chrzanowym)
Plastry szynki smarujemy serkiem, zwijamy i kroimy na pół pod skosem.
Układamy na rukoli i zajadamy.
Smacznego!
wyglądają genialnie i na pewno tez tak smakują-na pewno wypróbuje-u mnie szyneczki z serkiem topionym i prażonym słonecznikiem-również polecam