Jak zrobić pyszny obiadek?
Wystarczy makaron i kilka składników z akcji „czyszczenie lodówki”
I wychodzi efekt WOW
Już szybciutko Wam mówię jak go zrobić
Co nam trzeba?
dla 4 osob
makaron spaghetti-opakowanie 200g
10 plastrów szynki-wędzona, gotowana- dowolnie!
2 małe kabanosy
kostka twarogu
mała cebula
sól i pieprz czarny po pół łyżeczki
śmietana 18% 400ml +100ml wody
150 g mozzarelli -wiórki
czubata łyżka Optima omega
posiekany szpinak-około 150g
Robimy!
Makaron gotujemy według przepisu. Al dente.
Robimy sos.
Na patelni rozgrzewamy Optima omega, wrzucamy posiekaną drobno cebulkę.
Przesmażamy minutkę, dodajemy posiekaną szynkę i kabanosy.
Całość mieszamy i podsmażamy około 5 minut.
Dorzucamy twaróg, mieszamy,aż nam się rozdrobni.
Zalewamy całość śmietaną rozmieszaną z wodą.
Doprawiamy do smaku i dajemy 50g mozzarelli.
Podgrzewamy jeszcze 3 minutki, aż nam lekko woda odparuje, sos będzie gęsty.
Podajemy: makaron, kilka łyżek sosu, posypujemy mozzarellą i na wierzch posiekany szpinak.
PYSZNOŚCI
Nie lubię szpinaku. Chyba jestem jedybą osobą w Polsce, co za szpinakiem nie przepada. Ja lubię spaghetti z sosem grzybowym. Uwielbiam grzyby.
Kiedyś też nie lubiłam. Ale zależy jak się go poda. Grzybowe też pycha!