Proste, pyszne i sycące. Nazywam to słoiczkiem dobroci.
Uwielbiam zabierać do pracy i wyjadać łyżka po łyżce.
Polecam!
Co nam trzeba?
Na dwa słoiczki
100g kaszy jaglanej
mleko -dowolne – 200ml (aby było 1 cm nad kaszą)
2 łyżki nasion chia
2 łyżki masła kokosowego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki miodu
2 łyżki ziaren słonecznika
2 łyżki pestek z dyni
Robimy!
Kaszę jaglaną płuczemy kilkukrotnie, aż przestanie się pienić
Gotujemy w mleku do miękkości, aż zrobi się papka.
Studzimy, aż będzie tylko lekko ciepłe.
Dajemy miód, masła, nasionka chia oraz pestki z dyni.
Wykładamy do słoiczków, pozwalamy wystygnąć posypujemy ziarnami słonecznika i zakręcamy.
Gotowe!