Pyszna propozycja dla zabieganych.
Sycący słoiczek przyda się do pracy.
Przygotuj wieczorem, schowaj do lodówki i rano chwytasz i lecisz.
W myśl ambasadorskiego motta KUPIEC NA KAŻDĄ PORĘ DNIA!
Propozycja: śniadanko, podwieczorek lub deser!
Co nam trzeba?
na dwa słoiczki
Kasza manna – u mnie Kupiec – 4 czubate łyżki
mleko- 400ml
łyżka czubata cukru trzcinowego
łyżeczka ziaren chia
dodatkowo na każdy słoiczek: łyżka żurawiny, łyżka ziaren słonecznika, łyżeczka wiórek kokosowych
Robimy!
mleko gotujemy, dodajemy kaszę i cukier mieszamy około 5 minut- aż nam zgęstnieje. Na koniec dajemy ziarenka chia. Studzimy.
Kaszę rozlewamy do słoiczków do połowy wysokości- lekko ponad.
Na to dajemy żurawinę, pestki słonecznika i zasypujemy wiórkami.
Smacznego!