Słoiczek dobroci na mannej

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pyszna propozycja dla zabieganych.
Sycący słoiczek przyda się do pracy.
Przygotuj wieczorem, schowaj do lodówki i rano chwytasz i lecisz.
W myśl ambasadorskiego motta KUPIEC NA KAŻDĄ PORĘ DNIA!
Propozycja: śniadanko, podwieczorek lub deser!

 

Co nam trzeba?
na dwa słoiczki

Kasza manna – u mnie Kupiec – 4 czubate łyżki
mleko- 400ml
łyżka czubata cukru trzcinowego
łyżeczka ziaren chia
dodatkowo na każdy słoiczek: łyżka żurawiny, łyżka ziaren słonecznika, łyżeczka wiórek kokosowych

Robimy!
mleko gotujemy, dodajemy kaszę i cukier mieszamy około 5 minut- aż nam zgęstnieje. Na koniec dajemy ziarenka chia. Studzimy.
Kaszę rozlewamy do słoiczków do połowy wysokości- lekko ponad.
Na to dajemy żurawinę, pestki słonecznika i zasypujemy wiórkami.

Smacznego!

 

 

 

1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×