Prosty deser, pełen chrupiących dodatków.
Polecam z gałeczką lodów śmietankowych dodatkowo!
Co nam trzeba?
na 4 pucharki
galaretkę truskawkową- opakowanie
Jogurt naturalny grecki 400g plus 2 łyżeczki cukru pudru (może być miód)
8 ciasteczek maślanych-herbatników
po łyżce na każdy pucharek:
orzechy włoskie
orzechy laskowe
żurawina suszona
ziarno słonecznika
Robimy!
Galaretkę rozpuszczamy we wrzatku – według przepisu na opakowaniu.
Studzimy.
Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem.
Do każdego pucharku wykładamy łyżkę stołową jogurtu i dosypujemy ziaren
i kilka orzechów, po 2 pokruszone ciasteczka, na to kolejna łyżka jogurtu.
(po 100g na pucharek) Zalewamy wystudzoną galaretką, aby poleciało po bokach pucharku do dolnych warstw. (po 100ml na pucharek).
Zdobimy wierzch orzechami.
Schładzamy w lodówce.
Można dodać świeżych sezonowych owoców przed podaniem
Smacznego!