Deser galaretkowo-ciasteczkowo-bakaliowy

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Prosty deser, pełen chrupiących dodatków.
Polecam z gałeczką lodów śmietankowych dodatkowo!

Co nam trzeba?

na 4 pucharki
galaretkę truskawkową- opakowanie
Jogurt naturalny grecki 400g plus 2 łyżeczki cukru pudru (może być miód)
8 ciasteczek maślanych-herbatników
po łyżce na każdy pucharek:
orzechy włoskie
orzechy laskowe
żurawina suszona
ziarno słonecznika

Robimy!
Galaretkę rozpuszczamy we wrzatku – według przepisu na opakowaniu.
Studzimy.
Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem.
Do każdego pucharku wykładamy łyżkę stołową jogurtu i dosypujemy ziaren
i kilka orzechów, po 2 pokruszone ciasteczka, na to kolejna łyżka jogurtu.
(po 100g na pucharek)  Zalewamy wystudzoną galaretką, aby poleciało po bokach pucharku do dolnych warstw. (po 100ml na pucharek).
Zdobimy wierzch orzechami.

Schładzamy w lodówce.
Można dodać świeżych sezonowych owoców przed podaniem

Smacznego!

 

0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×