Śledzik to uniwersalne danie.
Połączenie, które wam serwuje jest świetne, spróbujcie!
Co nam trzeba?
200g matiasów w oleju (gotowe w opakowaniu)
2 twarde jabłuszka
1 duża żółta cebula
3 łyżki kukurydzy konserwowej
3 łyżki podprażonego lekko słonecznika
sos: 3 łyżki śmietany 18%, 2 łyżki majonezu szczypta soli.
Robimy!
Matiasy kroimy w drobną kosteczkę.
Cebulę i jabłka obieramy i także kroimy w drobną kosteczkę.
Mieszamy ze śledzikiem
Dodajemy kukurydzę oraz słonecznik
Doprawiamy lekko pieprzem (z solą ostrożnie, gdyż sam śledzik już wystarczająco słony)
Mieszamy z sosem śmietanowo- majonezowym.
I już. Odstawiamy do lodówki by sałatka przeszła smakiem śledzika