Tak proste, że aż strach…
Tak szybkie, że aż strach…
Hehehe, ale co tam się bać. Robić i jeść!
Pięknie ozdobić i wcinać!
😀
Przepis używany już wiele lat, zawsze wychodzi
Co nam trzeba?
250 g mąki pszennej tortowej
180 g cukru
2 łyżki kakao naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 ml mleka w temperaturze pokojowej
120 ml oleju
3 jajka
lukier: 3 łyżki cukru pudru + łyżka ciepłej wody
posypka: zielony maczek od Cukieteria
papilotki zwykłe lub od Papilart
Robimy!
Najpierw suche składniki mieszamy ze sobą w misce: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao.
W drugiej misce mieszamy ze sobą mokre składniki: żółtka jaj, mleko i olej.
Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy.
Białka ubijamy na sztywno i łączymy z naszą masą.
Masa będzie puszysta i napowietrzona, co nada miękkości i puszystości naszym babeczkom
Ciasto wlewamy do foremek na muffiny do 3/4wysokości.
Upiekłam wersję zwykłą i z owocami.
Ja wrzuciłam kilka kuleczek porzeczki, gdyż napełniłam do połowy i zalałam do ko3/4 wysokości-można dowolny owoc, a można bez niczego upiec. Około 30 minut w 180 stopniach. Lukrujemy, posypujemy i babach! Gotowe!
Super przepisik swietnie wyglądają och juz je zjadam wirtualnie i pozdrawiam