Jak zrobić szybką przekąskę? Do tego pyszną i taką co ładnie wygląda?
Można zrobić koreczki!
Ale takie zwykłe, tradycyjne.
Takie kolorowe urzekną każdego.
A do tego smakują wybornie!
Proste do zrobienia, mówię Wam.
Co nam trzeba?
Na jeden talerz jak na zdjęciu
Jeden średni ziemniak
2 jajka
Jeden średni burak czerwony
cebulka marynowana
wykałaczki
Ocet winny Octim czerwony
Robimy!
Warzywa gotujemy w mundurkach-oddzielnie ziemniaka i buraka.
Jajka gotujemy na twardo
Studzimy i tniemy w plasterki.
Najpierw układamy jajka
Na jajeczko układamy ziemniaka
Następnie idzie buraczek oraz cebulka, całość mocujemy wykałaczką.
Najpierw nabijcie na nią cebulkę, potem wetknijcie w koreczek
Całość polewamy octem winnym. Innych przypraw już nie potrzeba.
Smacznego!