Te smarowidło to mój aktualny hit. Lepsze niż nutella. Mówię Wam.
Kromka chleba z tym cudem to rozkosz.
2 łyżki chia
3 łyżkami ciepłej wody
2 czubate łyżki oleju kokosowego
łyżeczkę cynamonu,
łyżkę prawdziwego kakao
łyżkę prawdziwego kakao
łyżkę miodu
Robimy!
Nasiona chia zalewamy ciepła wodą i dajemy mu napęcznieć. Wystarczy 15 minut. Ale warto zrobić to na noc
Następnie ucieramy z pozostałymi składnikami.
Gdy schowacie do lodówki to zastygnie Wam na twardo. Najlepiej przełożyć do naczynka z pokrywką i trzymać w zacienionym miejscu. chyba, że robicie więcej to wtedy do lodówki i wyjmować wcześniej niż chcecie zjeść, aby nabrało smarowalnej konsystencji.
I zajadamy!
Proste prawda?