Kokosowe smarowidło z chia

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

 

Te smarowidło to mój aktualny hit. Lepsze niż nutella. Mówię Wam.
Kromka chleba z tym cudem to rozkosz.

 

 

2 łyżki chia
3 łyżkami ciepłej wody
2 czubate łyżki oleju kokosowego

łyżeczkę cynamonu,
łyżkę prawdziwego kakao

łyżkę miodu

Robimy!
Nasiona chia zalewamy ciepła wodą i dajemy mu napęcznieć. Wystarczy 15 minut. Ale warto zrobić to na noc
Następnie ucieramy z pozostałymi składnikami.

Gdy schowacie do lodówki to zastygnie Wam na twardo. Najlepiej przełożyć do naczynka z pokrywką i trzymać w zacienionym miejscu. chyba, że robicie więcej to wtedy do lodówki i wyjmować wcześniej niż chcecie zjeść, aby nabrało smarowalnej konsystencji.
I zajadamy!
Proste prawda?

 

 

 

 

 

 

1Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×