Te pierogi zachwyciły wszystkich domowników. Ze mną na czele. PYCHOTA
Zjedliśmy i chciało się jeszcze!
Co nam trzeba?
Na farsz potrzebujemy
200g twarogu,
2 łyżki cukru,
żółtko
i 3 łyżki proszku budyniu śmietankowego
Dobrze ucieramy całość ze sobą
Na ciasto potrzebujemy
200 g mąki,
pół szklanki wrzątku,
jedno jajko
2łyżki oleju
na sos:
100ml mleka
3 łyżki mleka
3 łyżki budyniu śmietankowego
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
Robimy!
Farsz: ucieramy ze sobą wszystkie składniki
Ciasto:
Mąkę usypujemy w stożek, wlewamy wrzątek i szybko mieszamy, dodajmy żółtko, olej i zagniatamy
Ciasto się lepić nie może, więc jak trzeba ręce mąką obsypujemy
I na płaski placek rozwałkowujemy
Wycinamy krążki, farsz nakładamy
I brzegi ładnie w rąbek zlepiamy
Gotujemy wrzucając do wrzątku, 2 minutki od wypłynięcia
Sos musimy zrobić, zanim zaczniemy gotować
100ml mleka z łyżką cukru z prawdziwą wanilią podgrzewamy,
3 łyżki budyniu śmietankowego w 3 łyżkach mlekach rozrabiamy
I do naszego gotującego mleka dodajmy, szybko mieszamy
I po chwili sosik śmietankowy pyszny mamy
Pierożki świeżym sosem polewamy
I z wielkim smakiem zajadamy!!!
Wow to musi być coś pysznego .