Domowy, pyszny i pełen smaku.
Polecam.
Taniej i smaczniej!
To taki domowy drwal 😉
Co nam trzeba?
Ja robię 4 sztuki
4 bułki hamburgerowe duże (gotowe 4-paki są)
4 kotlety wołowe do hamburgera (są 2 paki)
rukola
żurawina w słoiku
Camembert x 2
opcjonalnie: 4 plasterki boczku
dowolne sosy: ketchup, majonez itp
Robimy!
Na patelni grillowej/ w piekarniku/ dowolnie
Podpiekamy nasze bułeczki i kotlety
Ja kotlety robię na patelni grillowej, bułki w piekarniku
Na patelni podgrzewam także camemberty, by były w środku lekko płynne. Przekrawamy je, aby były 4 krążki
Na każdą bułeczkę na spód polewam sosem z żurawiny i kładę rukolę.
Na nią wykładam kotleta i polewam trochę ketchupem.
Następnie idzie camembert (i lekko podsmażony boczek jak ktoś ma pod ręką). Na ser daje znów żurawinę i zamykam bułkę.
Można także włączyć opcję exlusive i na kotleta wyłożyć jajeczko sadzone i dopiero ser.
Smacznego!
Ja się chętnie piszę na coś takiego! Wygląda pysznie i na pewno tak smakuje. A żurawina? O tym dodatku do tego dania to jeszcze nie słyszałam.
Pięknie podkręca smak. Spróbuj!
Mojemu mężowi na pewno by taka wersja smakowała.
Wygląd bardzo apetycznie i skorzystam z przepisu 🙂 Już mi się marzy mniam
Wygląda przepysznie. Przepis bardzo ciekawy i na pewno w weekend go wykorzystam.