Tak podana biała kiełbasa to był strzał w 10!
Przepyszna, aromatyczna i świetnie wygląd na stole.
Robi się bardzo prosto!
Co nam trzeba?
1kg białej kiełbasy parzonej
300 g pieczarek
olej rzepakowy
tarkowany żółty ser (dowolny, ja użyłam gouda)- około 150 g
Sól i pieprz czarny- po 1/4 łyżeczki
Robimy!
Kiełbasę obgotowujemy 2-3 minuty.
Studzimy, obieramy z błonki
Robimy wzdłuż nacięcie na kieszonkę
Pieczarki kroimy drobno i przesmażamy na łyżce oleju – 3-4 minutki.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarkami nadziewamy nasze kiełbaski-układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy obficie tarkowanym serem.
Zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach(góra/dół).
Smacznego!