Biała kiełbasa zapiekana z farszem pieczarkowo-serowym

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Tak podana biała kiełbasa to był strzał w 10!
Przepyszna, aromatyczna i świetnie wygląd na stole.
Robi się bardzo prosto!

Co nam trzeba?
1kg białej kiełbasy parzonej
300 g pieczarek
olej rzepakowy
tarkowany żółty ser (dowolny, ja użyłam gouda)- około 150 g
Sól i pieprz czarny- po 1/4 łyżeczki

Robimy!
Kiełbasę obgotowujemy 2-3 minuty.
Studzimy, obieramy z błonki
Robimy wzdłuż nacięcie na kieszonkę
Pieczarki kroimy drobno i przesmażamy na łyżce oleju – 3-4 minutki.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarkami nadziewamy nasze kiełbaski-układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy obficie tarkowanym serem.


Zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach(góra/dół).

Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
0Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×