Pierś z warzywami na parze

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Danie banalnie proste, jednakże nie doceniane.
Nie trzeba mieć garnka do gotowania na parze.
Może być metalowy durszlak i zwykły garnek z przykrywką.
A warto! Zerknijcie niżej

Pierś z kurczaka na parze jest delikatna, lekkostrawna, a co za tym idzie bezpieczna dla brzucha. Idealna w okresie rekonwalescencji, sensacji żołądkowych czy chorób jelita , układu pokarmowego.

Jak to zrobić?
Ja polecam pierś z kurczaka – około 400g, pokrojona w plastry i obsypana delikatnie mieszanką suszonych warzyw ze szczyptą soli.
Do tego różyczki brokuła i fasolkę szparagową,
kilka krążków cebuli do smaku i aromatu.
Przygotowałam to układając wszystko na metalowym durszlaku,
który włożyłam do garnka z gotującą wodą. Oczywiście nie dotykał tej wody. Przykryłam pokrywką i pozwoliłam by wszystko robiło się w parze.
Pół godzinki wystarczyło.
Pyszny obiadek gotowy! Polecam!

Print Friendly, PDF & Email
25Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×