Prosta i szybka, a jakże smaczna przekąska.
Fantastyczne ciasto francuskie pozwala czynić cuda w kuchni.
Krążki idealne do chrupania.
Pomysł zaczerpnęłam z grupy Zdrowo Podjeść na facebooku.
Od kogo? Ojjjj 🙁 przyznać się proszę.
Co nam trzeba?
Opakowania ciasta francuskiego
10plastrów sera
10 plastrów dobrej szynki
łyżka oliwy/oleju
Robimy
Ciasto rozwijamy.
Smarujemy lekko oliwą/olejem.
Układamy ciasno obok siebie/mogą nachodzić/ warstwy sera, na to warstwę szynki.
Zwijamy z powrotem w rulon. Można wierzch posmarować oliwą lub rozbełtanym jajkiem.
Ostrym nożem tniemy krążki około 1-1,5 cm szerokości.
Układamy na papierze do pieczenia w odstępach.
Pieczemy w 220 stopniach około 12 minut-az nam się ładnie zarumienią.
Smacznego!
bardzo fajny pomysl np. na przystawke
Dokładnie. Pyszne też jako zakąska 😀